Dva mjeseca otkako je iz "Socijalnog" iselila Područna služba Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, još nema javnog natječaja za prodaju te prazne zgrade na Poluotoku, koji je najavljen po preseljenju ureda zavoda na Put Murvice.

- Predmetna zgrada je u suvlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), Zadarske županije i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). U tijeku su dogovori suvlasnika o poduzimanju potrebnih radnji kako bi se optimalno riješila prodaja nekretnine, šturi je odgovor kojeg smo dobili HZZO-a.

U "Mirovinskom" smo ipak uspjeli dobiti više informacija o nekretnini čija je vrijednost procijenjena na 35,6 milijuna kuna.

- S obzirom na to da sadašnja procjena predmetne nekretnine datira iz 2019. godine, zbog proteka vremena i promjena na tržištu nekretnina planira se provesti nova procjena. Nakon procjene bit će potrebno ponovo ishoditi suglasnost Vlade Republike Hrvatske, zbog čega trenutačno ne možemo predvidjeti vrijeme objave natječaja za prodaju, rekli su nam u HZMO-u.

Vlada je i ranije amenovala njihovu kupnju novih prostora u stambeno-poslovnom kompleksu na lokaciji bivše tvornice kruha. Za urede na Putu Murvice HZZO je "iskeširao" oko 2,1 milijun eura, uz dodatnih 82 tisuće eura za parkirališna mjesta, dok je HZMO nove prostorije platio 2,2 milijuna kuna plus 97.600 eura za 22 parkirališna mjesta. Dakle, s novcima građana koji plaćaju doprinose državne službe uplatile su preko 4 milijuna eura tvrtki Centar, koja je nedavno završila u stečaju, dok je suvlasnik firme bio pod istragom policije.

Iako su još 2015. godine ishodili građevinsku dozvolu za rekonstrukciju namjenski građene zgrade "Socijalnog", zavodi su od toga odustali uzimajući manjak parkirališnih mjesta kao glavni razlog za preseljenje s Poluotoka.

Interes za kupnju zgrade "Socijalnog" potvrđen je još 2018. godine, ali nikad nije otkriveno ime potencijalnog investitora. Kako doznajemo u HZMO-u, u međuvremenu nije pristigao nijedan novi upit za kupnju te nekretnine na atraktivnoj lokaciji u centru grada.