HGK - Županijska komora Zadar, u suradnji s tvrtkom Culmena d.o.o., organizira predstavljanje projekta "100 pametnih tvornica", koje će se održati u utorak, 28. rujna, u 10 sati, u dvorani za sastanke ŽK Zadar, na adresi Špire Brusine 16 u Zadru.

Predstavljanje ima misiju proizvodnim tvrtkama ukazati na mogućnosti povećanja produktivnosti i energetske efikasnosti, smanjiti mogućnost ozljede na radu i digitalizirati poslovanje te prikazati kojim sredstvima i natječajima je to moguće ostvariti.

Projekt "100 pametnih tvornica" pokrenut je s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica te kako bi se tvrtkama ponudilo rješenje za bržu, jednostavniju i efikasniju transformaciju. U projektu se koristi metodologija koja kombinira lean management, digitalnu i zelenu transformaciju.

Zbog složenosti projekta, u njega su uključeni partneri iz područja interneta stvari, umjetne inteligencije, robotike, računalne sigurnosti, ERP-ova (engl.: Enterprise resource planning, softver za integrirano upravljanje glavnim poslovnim procesima), obnovljivih izvora energije, kružnog gospodarstva, arhitekture i EU fondova. Projekt je uvršten u brošuru "Croatia - Industry 4.0 Opportunities" Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Ovo je predstavljanje besplatno i namijenjeno je hrvatskim proizvodnim tvrtkama, bez obzira na veličinu.