Nedjelja, 18. travnja, u Hrvatskoj će biti dan žalosti u povodu pogibije poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i ostalih putnika poginulih u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, odlučila je hrvatska Vlada. Danom žalosti proglašen je dan pokopa tragično preminulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog.

U znak suosjećanja s poljskim državnim vodstvom, građanima i građankama Poljske zbog neopisive tragedije i pogibije poljskog predsjednika i civilnih i vojnih dužnosnika u zrakoplovnoj nesreći u ruskom Smolensku, Hrvatska će proglasiti danom žalosti, istaknuto je.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor pritom je još jednom u ime Vlade izrazila duboku i iskrenu sućut obitelji poginulog predsjednika, obiteljima svih drugih poginulih civilnih i vojnih dužnosnika.

Dan žalosti u Hrvatskoj se označava obveznim isticanjem državne zastave na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne i lokalne vlasti, piše Hina. Na dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a sve radijske i televizijske postaje trebaju svoje programe prilagoditi obilježavanju dana žalosti.