Poznati pekarski brend obitelji Vulin iz Pakoštana Kroštula zatvorio je svoje dvije pekarnice u Zadru, poručujući kako je to u skladu s novim konceptom poslovanja.
Kroštula je godinama bila sinonim za nešto skuplje pekarske proizvode, koji su se često proizvodili na tradicionalan način i od autohtonih žitarica, što je opravdavalo njihovu cijenu. Međutim, poslovanje je često bilo kontroverzno pa je tako brend egzistirao pod istim imenom iako su firme koje su ga vodile često završavale u stečaju.
Posljednji put to se dogodilo u rujnu prošle godine, kada je Pekarnica Kroštula brisana iz registra. Dio imovine, automobil Fiat 500, otkupilo je društvo Better bread d.o.o., kojemu je osnivač bio isti, Karlo Vulin. Prije šest godina u stečaj je otišla i Kroštula d.o.o., koju je utemeljio Karlov otac Ante, također zbog neisplaćenih dugovanja. Kako stvari očito nisu održive, Vulin se odlučio posvetiti drugom konceptu Boogie Lab, spoju pekarnice i bara u Zagrebu.
Evo kako je zatvaranje poslovnice objašnjeno na izlogu poslovnice uz nekadašnje kino Pobjeda.
– Dragi naši, obavještavamo vas da naše dvije pekarnice u Zadru prestaju s radom od 1.4. Nakon 20 godina svakodnevnog druženja, nije lako promijeniti pravac u kojem ideš. Nažalost, novi izazovi i prilike koje su nam se dogodile, traže od nas da i ovo malo fokusa što nam je ostalo usmjerimo u drugom pravcu. Budući da ne možemo unaprijedit Kroštule onako kako bi mi to željeli i vratiti im stari sjaj, teška srca odlučili smo da ovu epizodu privodimo kraju.
Hvala svima koji su svakodnevno kupovali naše proizvode i bili dio ove lijepe priče. lako ove dvije lokacije prestaju s radom, mi uvijek aktivno radimo na tome kako bismo vam bili što dostupniji i što pristupačniji. Vjerujemo da ćemo se brzo vratiti u Zadar s novim, svježim konceptom i ponovno se družiti. Nastavite nas pratiti na našim društvenim mrežama kako biste upecali sve novitete koje spremamo. Vaša podrška naš je starter za dalje, poručuju iz Kroštule.