Turisti koji su ovih kišnih dana boravili u Ljupču poslali su nam fotografije koje svjedoče o zapuštenosti dviju mjesnih plaža. Pogrešno su vjerovali da će moći iskoristiti vrijeme između dviju kiša, no dočekali su ih blato, lokve i neuređena infrastruktura, presvlačionice bez tkanina, neispravni tuševi, nepodšišana trava...

Direktor TZO Ražanac Ante Miletić rekao nam je kako je svjestan da plaža u ovakvim uvjetima ne izgleda dobro, kao da bi i trebala dodatna ulaganja, no puno je bolje kada ne pada kiša. Damir Jordan, načelnik Općine Ražanac kojoj Ljubač pripada, kaže kako su posljednjih godina napravljeni veliki pomaci u uređenju dviju plaža, a ulagat će se i dalje u narednim godinama.

- Stanje vidljivo na fotografijama posljedica je nevremena te je sanirano. Grane su uklonjene, kao i razneseno smeće, a naručena su i dva platna koje je nevrijeme otrgnulo s kabina za presvlačenje, kaže Jordan.

Dodaje kako je na prostoru Općine dosta plaža koje potrebno uređivati, kako u Ljupču, tako i u Ražanci i Rtini.

- Turisti nas inače hvale za čistoću i uređenost plaža. U Ljupču smo sagradili jednu šetnicu uz plažu, a u sljedećoj fazi napravit ćemo šetnicu od Ljupča do Ljubačkih Stanova, za što smo već dobili sredstva. Uvijek može biti bolje, ali zadovoljan sam s ovim što smo do sada napravili, komentira Jordan.