Grad Zadar danas je objavio natječaj za izvođenje radova na nadogradnji i rekonstrukciji predškolske ustanove Pčelica.

Novac su dobili iz EU financiranja Nacionalnog plana oporavka. Procjena vrijednosti za ovaj zahvat je 2,427.550 eura bez PDV-a a natječaj je otvoren do 21. kolovoza. 

Gradske vlasti pohvalile su se EU financiranjem koje im je odobreno u studenom prošle godine kada je odlučeno kako će Grad Zadar dobiti 21 milijun kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) za izgradnju vrtiću na Smiljevcu te novom objektu Pčelice na mjestu postojećeg vrtića na Plovaniji. To bi značilo da će se iz Gradskog proračuna morati financirati cijena jednog od ta dva vrtića.

U Gradu Zadru dugo pripremaju taj projekt. Izrada izvedbenog arhitektonskog projekta završena je krajem 2021. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu a potpisuje ga Zadranin prof. Vladimir Kasun, dipl.ing.arh.

Procedura javna nabave za nadogradnju i rekonstrukciju Pčelice će zasigurno potrajati i teško je procijeniti kad će početi radovi.

Rok završetka radova iznosi 10 mjeseci od dana uvođenja u posao, što je obveza nadzora koji će biti izabran posebnim natječajem. U Gradu se nadaju da će vrtić biti spreman za novu pedagošku godinu u jesen 2024. godine.