Investitori iz Porta grupe objavili su vizualizacije novog trgovačkog centra koji će niknuti na mjestu nesuđene i nedavno srušene "Dalme" kod crkve na Boriku.

Oni su investitori i stambenog kompleksa koji obuhvaća pet zgrada na preostaloj slobodnoj parceli iza crkve. Završetak građevinskih radova planiran je u prosincu 2024. godine, a stanari će, kako se navodi u oglasu, imati sve potrebne sadržaje za kvalitetan život u prostoru.

- Između ostalog, tu je i urbani trgovački centar, tako da stanovnici mogu lako kupiti namirnice, svježe pecivo, lijekove ili robu za svakodnevni život. Imaju priliku koristiti teretanu ili provoditi vrijeme u ugodnom restoranu s prekrasnim pogledom na more, otoke i marinu - sve u neposrednoj blizini svog doma, ističe se u prezentaciji potencijalnim kupcima.

U projektu je i podzemna garaža za posjetitelje trgovačkog centra za koji još nije izdana građevinska dozvola. Investitori su u budućem objektu minimalističkog dizajna predvidjeli i prostor za dječji vrtić.

- Znamo koliko je važno za obitelji s malom djecom da dječji sadržaji budu blizu kuće, a naš tim je u Mall-plan predvidio i prostor za dječji vrtić, naveli su iz nove tvrtke na tržištu nekretnina koja je projekt prezentirala bolje nego neke tvrtke s dugogodišnjim iskustvom u tom biznisu.

Nominalno vlasnici Porta Grupe su Švicarci, ali direktorica je Ana Šašek, jedina osnivačica "Jadere Zadar Nove" i članica uprave tvrtke "DIA" u vlasništvu obitelji Ljiljane Nižić, supruge poznatog poduzetnika Zvonimira Nižića. Ta obitelj dosad je bila u ugostiteljskom sektoru, a sada su se dali i u biznis nekretninama. Osim na Boriku imaju projekte u Sukošanu i Bibinjama, a proširili su se i na Split.