Nakon višedesetljetnog propadanja ovih je dana započelo rušenje zgrade nesuđenog trgovačkog centra Dalma kod crkve na Boriku.

Novi vlasnik Porta Group angažirao je splitskog izvođača Geo Line Systems za uklanjanje derutnog objekta. Stručni nadzor na Trgu kardinala Alojzija Stepinca, oko kojeg se diže prašina, obavljaju zagrebačke tvrtke MC & partneri development te Optima projekt.

Podsjetimo, zemljište s građevinom upisanom kao robna kuća, površine 935 metara četvornih, bilo je dio stečajne mase također propalog trgovačkog lanca Kerum. Nakon nekoliko dražbi, na kojima nije postigla traženu cijenu od 8,6 milijuna kuna, prijebojem potraživanja kupila ju je tvrtka Tenant, i to za iznos od čak 11,5 milijuna kuna. Odmah se vidjelo da je to prijelazno rješenje, kojim se izbjegava mogućnost da Kerum ostane bez zgrade, jer je direktorica Tenanta sestra Željka Keruma Mara Sapunar.

Kerumi su prošle godine pronašli kupca - društvo PORTA GROUP d.o.o. za poslovanje nekretninama. Nominalno vlasnici su Švicarci, ali direktorica je Ana Šašek, jedina osnivačica ugostiteljske tvrtke "Jadere Zadar Nove" i članica uprave tvrtke "DIA" u vlasništvu Ljiljane Nižić, supruge poznatog poduzetnika Zvonimira Nižića. 

Isti investitor nedavno je započeo s prodajom stanova u pet zgrada koje se grade na preostaloj slobodnoj parceli iza crkve, a u oglasu je naveo kako je u njihovom susjedstvu mini trgovački centar.