Prošla su točno dva mjeseca od izricanja nepravomoćne presude, kojom su šestorica mladića proglašena krivim za višestruko seksualno zlostavljanje i silovanje 15-godišnjakinje iz okolice Zadra, a još se ne zna hoće li se Županijsko državno odvjetništvo žaliti na izrečene kazne, za koje je dio javnosti smatra kako su premale. Razlog je sljedeći:

- Još uvijek nismo zaprimili presudu u navedenom predmetu, rekao nam je glasnogovornik i zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol koji je ranije najavio kako će "kada dođe pisani otpravak presude, razmotriti, analizirati i odlučiti hoće li se i protiv koga žaliti".

U slučaju ipak ima novosti koje se odnose na izručenje prvookrivljenog 22-godišnjaka koji je zbog visine kazne trebao odmah završiti iza rešetaka. Naime, to pravilo vrijedi za kazne veće od pet godina zatvora, a on je dobio sedam. Sud je izdao dovedbeni nalog, a potom i tjeralicu kada ga policija nije našla na obiteljskoj adresi. Uhićen je 18. kolovoza i to u Grazu, a kako se doznaje na sudu, u Zatvor u Zadru prepraćen je tek sredinom rujna.

Podsjetimo, uz njega još su petorica mladića osuđena zbog terora kojeg je maloljetnica proživljavala godinu dana. Nepravomoćnom presudom drugookrivljenik je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljenik na tri godine, a četvrtookrivljenik na godinu dana zatvora. Dvojica, koja su u vrijeme počinjena kaznenih djela bila maloljetna, puštena su na "uvjetnu" slobodu, jedan uz tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a drugi uz obvezu psihosocijalnog tretmana i rada za opće dobro.