Na današnjem čitanju presude šestorici mladića po prvi put javnosti su obznanjeni mučni detalji silovanja 15-godišnjakinje iz jednog mjesta u okolici Zadra, koja je godinu dana proživljavala pravi teror.

Sve je počelo u kolovozu 2018. godine kada ju je prvookrivljeni, koji je i tada bio punoljetan, uveo u sobu i stavio stolicu na vrata kako ne bi pobjegla. Kako je među ostalim navedeno u presudi, sjeo je na nju, snažno povukao njezinu glavu i oralno se zadovoljio dok se ona opirala. Sve je snimio, a kasnije je taj video, zajedno s ostalim optuženicima, koristio kako bi je ucjenjivao.

Kada je škola počela, vožnja do Zadra za nju je postala prava muka. Naime, u više navrata od rujna do prosinca, 18-godišnjak ju je, zajedno s dvojicom maloljetnika, petookrivljenikom i šestookrivljenikom, pozvao da sjedne kraj njega, kako bi je u autobusu dirali po intimnim dijelovima tijela dok se ona opirala. Njezinu su šutnju osigurali prijetnjama da će objaviti snimku ako se bude protivila njihovim zahtjevima.

A oni su postajali sve gori i gori. U studenom su se tako nad njom seksualno iživljavali u automobilu u vlasništvu danas pokojnog mladića, koji nije dočekao presudu jer je ubrzo nakon početka suđenja poginuo u sudaru u Kožinu.

Od zlostavljanja i ucjena psihičko stanje 15-godišnjakinje bilo je narušeno što su četvorica mladića iskoristila kako bi je dirala i jedne večeri u siječnju 2019. godine. Mjesto radnje bio je kafić u kojem ju je drugookrivljenik silovao. Ona se rasplakala, no to ga nije spriječio da je gurne na šank i nastavi s tim stravičnim činom, dok je prvookrivljenik sve to snimao. Snimio je i silovanje u automobilu, u kojem je u ožujku sudjelovao zajedno s četvrtookrivljenikom.

Petookrivljenik i šestookrivljenik, koji su u to vrijeme bili maloljetnici pa su izbjegli kaznu zatvora, jednog su dana 15-godišnjakinju natjerali i na oralno zadovoljavanje u objektu bivšeg caffe bara, nakon čega su joj se rugali i smijali. Petookrivljeni ju je ucijenio i kako bi u travnju pristala na spolni odnos s njim u apartmanu obiteljske kuće.

Teror se nastavio i na ljeto 2019. godine, odnosno jedne srpanjske večeri kada je maloljetnoj žrtvi na plaži prišao drugookrivljenik.

- Želim da patiš i završiš na psihijatriji, rekao joj je i rukama je uhvatio za vrat i počeo gušiti. No ona se uspjela osloboditi njegovog stiska te pobjegla u plićak kako bi iz njega izvukla svoju prijateljicu u alkoholiziranom stanju. Za njoj je došao drugookrivljenik da  bi je udario u lice i ugrizao za leđa. Napad je dobio nastavak na ulici. Nakon što mu je 15-godišnjakinja rekla da će njegovoj djevojci ispričati da ju je silovao te da će prijaviti njega i ostale, drugooptuženik ju je bacio na tlo te odvukao iza svlačionice gdje ju je gušio rukama i udarao po licu, moglo se čuti na današnjem izricanju presude. Kao i to da joj je prijetio da će je ubiti ako ikome išta kaže nakon čega ju je sjeo na motocikl kojeg je vozio velikom brzinom, što je kod zlostavljane maloljetnice izazvalo strah za život.

Slučaj je ubrzo nakon toga prijavljen policiji, a danas je dobio i nepravomoćni pravosudni epilog, kojeg je jednoglasno donijelo sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Sandrom Radanović.

Prvooptuženik je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora pa odmah ide u istražni zatvor, što vrijedi za sve osuđene na više od pet godina zatvora. Drugooptuženik je dobio dvije i pol godine, trećeoptuženik tri, a četvrtookrivljenik godinu dana zatvora. Dvojica maloljetnika puštena su na "uvjetnu" slobodu, jedan uz tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a drugi uz obvezu psihosocijalnog tretmana te 100 sati rada za opće dobro.