Pitanje zbog čega se uprava Ljekarne Zadar planira preseliti u prostore kojim Županija želi objediniti sve ustanove na jednom mjestu, pored vlastitog prostora u Ljepotici, aktualizirano je i na posljednjoj skupštini.

- Da je ravnatelju Čolaku uistinu u interesu ekonomski prosperitet Javne ustanove, onda bi za prostorije uprave koristio prostorije u vlasništvu Ustanove koje praktički propadaju u Ljepotici, ali ravnatelju je očito važnije da bude na trgu u iznajmljenom prostoru, rekao je SDP-ov vijećnik Jure Zubčić na Aktulanom satu skupštine.

 

Župan  Božidar Longin dao je Zubčiću odgovor kojeg su oni u Županiji na zbog novinarskog upit  na istu temu, tražili od ravnatelja Ljekarne Zadar.

"Božo Čolak navodi da je svojevremeno njegov prijedlog, kao ravnatelja, bio da se prilikom preuređenja ljekarne Centar i sklapanja novog ugovora o zakupu sa Gradom Zadrom izuzme prostor Uprave na katu te da se vrati Gradu Zadru, na što je odgovoreno da je prostor iznad ljekarne Centar sastavni dio ukupnog poslovnog prostora i da ga se ne može izuzeti iz ugovora o zakupu. Slijedom toga Upravno vijeće donijelo je odluku da se u zakup uzme cjelokupni poslovni prostor, a da se poslovni prostor u "Ljepotici" da u zakup (dugi niz godina u zakupu je bila Uprava Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije), navodi se u odgovoru kojeg smo nakon skupštine dobili od županijskog pročelnika za imovinu, Nikice Miletića.

Ravnatelj Ljekarne Zadar  tako je prebacio lopticu na Grad Zadar. Prema njegovom opravdanju, oni u Gradu (stranačke kolege, op.a.) uvjetovali su produljenje zakupa ljekarne Centar ako ne napusti  najam stana na katu, preuređenog za upravu Ljekarne Zadar.

 Ravnatelj Ljekarna Zadar,  Božo Čolak  inače pravnik po struci, nije potrošio sve svoje mandate, a bilo ih je pet, da taj prostor u Ulici Juraja Barakovića vrati u vlasništvo te ustanove koja funkcionira kao trgovačko društvo.

U kući koja ima svoju povijest, sačuvan je i parket s početka onog stoljeća u posljednjoj obnovi ljekarne Centar koja je zadržala i autentični naziv

Naime, zgrada u čijem je prizemlju apoteka, a na katu prostori koji se koriste u poslovne svrhe, 1957. godine je otvorena kao Centralna ljekarna Zadar s dva stana za apotekare. Tri godine trajala je obnova i preuređenja poluruševne kuće Ghirardini o čemu postoje arhivski pisani tragovi i fotografije, koje je objavila dr. Antonija Mlikota u nedavno izašloj knjizi o poslijeratnoj obnovi Zadra.

Došao je novi rat u kojem se izgubilo to vlasništvo i svi su zaboravili na one koji su iskoristili situaciju da se upišu na tu nekretninu.