Ljekarna Zadar jedina je ljekarnička ustanova u Hrvatskoj koja u svom sastavu ima čak četiri ljekarne - samoposluge, rekao je na svečanom otvaranju obnovljene apoteke Jadran ravnatelj ustanove Božo Čolak.

U obnovu objekta uloženo je 1.5 milijuna kuna. Građani dobivaju puno bolji objekt, puno brži u poslu jer pacijenti neće morati čekati za ono što nije bitno za pultom, za recept, nego će platiti odmah na blagajni. Naše magistre sada su pokretne i mogu doći u svaki dio ljekarne dati savjet kupcu. Što se tiče noćnih dežurstava, počet će u listopadu,  najavio je Čolak.

Uprava Ljekarne Zadar pobrinut će se da i subotom popodne te nedjeljom barem jedna  od tri ljekarne na Poluotoku bude dežurna zbog potreba turističke sezone.  Nezgodno je bilo po Poluotoku hodati po mračnim ulicama ne znajući koja je  ljekarna dežurna, nevjerojatna je  izjava Bože Čolaka.

Na nju se nadovezala izjava župana Božidara Longina.

- Građani će u novoj ljekarni imati bolju i kvalitetniju uslugu, a ova ideja o dežurstvu noću je dobra, no s obzirom da se grad Zadar buni kako je apartmanizacija preuzela Poluotok i kako više nema ljudi na Poluotoku morat ćemo smisliti to nešto drugačije, barem da imamo dvije dežurne ljekarne, ali "o tom potom", kazao je župan Longin.