Grad Zadar očekivano je i drugi put poništio postupak javne nabave za postavljanje tipskih kućica na Bedemima zadarskih pobuna. Kako smo već javili, tvrtka koja je obnovila Muraj, vodička Minigradnja, ponudila je da će posao izvesti za 1.382.327 kuna, što je daleko više od 800.000 kuna, koliko posao cijeni Grad Zadar kao investitor.

Minigradnja je bila jedini ponuđač i na prvom natječaju, kada je tražila čak i manje nego na ponovljenom natječaju, 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Nabava opreme sastavni je dio projekta, za koji je dobiven europski novac, ali ne pod uvjetima koje traži Minigradnja. U Gradu nemaju dodatnih sredstava kojima bi to financirali, ali obveza ponovnog raspisivanja natječaja u roku od 30 dana ostaje.

Sljedeći korak zato će vjerojatno biti projektna izmjena, kako bi se dobila realnija ponuda. S druge strane, cijena građevinskog materijala i opreme "skočila je u nebo", pa je nerealno očekivati da će se za isti posao javiti neki drugi ponuditelj ili da će Minigradnja ići s ponudom kojom bi izgubila novac a ne zaradila.