Grad Zadar poništio je prvi natječaj za nabavu opremu za uređenje Bedema zadarskih pobuna, jer je za postavljanje deset tipskih kućica, što je posao koji je bio procijenjen na 800.000 kuna, jedini ponuđač bila Minigradnja iz Vodica, koja je za to tražila 1.300.925 kuna. Kako Grad nije imao predviđeni višak sredstava natječaj je poništen i raspisan novi.

Natječaj je ponovljen, a otvaranje jučer nije prošlo ohrabrujuće - jedini ponuđač opet je Minigradnja, koja sada za isti posao traži 1.382.327 kuna, što bi s PDV-om na kraju došlo do 1.727.908 kuna. Umjesto jeftinije ponude, tvrtka koja je uredila Muraj sada traži desetak tisuća eura više nego prvi put.

Podsjetimo, predmet nabave su kiosci te njihova postava na platoe u sklopu javne površine u ulici Bedemi zadarskih pobuna u Zadru. U sklopu platoa na koje se postavljaju kiosci izvedeni su priključci vode, sanitarne odvodnje, elektroinstalacije. Instalacije se u kiosk uvode kroz pod bez ikakvih nadzemnih priključaka.

Tko će pobijediti u ovoj igri živaca i hoće li uopće biti pobjednika bit će poznato uskoro. Minigradnja koristi činjenicu da nitko drugi nije zainteresiran za posao i daje ponude koje značajno nadmašuju procjenu, a Grad je poništio prvi natječaj i za manji iznos. Hoće li se razlika "čarobnim štapićem" pronaći pa se ponuda prihvatiti odlučit će gradonačelnik Branko Dukić.