Potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović u ime nezavisne liste Konji uputio je priopćenje za medije pod nazivom "MI SMO ZADRANI, ZADAR JE ČIJI?". Tema je Košarkaški klub Zadar.

Priopćenje Enija Meštrovića objavljujemo u cijelosti:

Prošlo je sedam dana od sastanka, na našu inicijativu, u vezi KK Zadar. Sastanak je bio s predstavnicima Grada, NO KK Zadar, Udruge u osnivanju "Naš Zadar", SDP-a, Akcije mladih i nas.

Tema je bila: Kako naprid?

Na pitanje tko je postavio trenera odgovor je struka. Koja struka ako nemamo sportskog direktora? Zaključak: Struka je financijski pročelnik Ivan Mijolović i direktor Željko Žilavec. Struka koje nema odgovorna je za rezultate kroz ovu godinu. Na pitanje tko je potpisivao nove igrače dok se ne zna ime trenera i njegova vizija odgovor je struka... koje nema.

Financijsko izvješće definitivno ide saniranju bezdana (minus 28 milijuna kuna)
pozitivno ali sitnim koracima, gradskim novcem. Na zahtjev da mi vijećnici dobijemo na uvid troškove kluba odgovor je da su ugovori tajni i da to nije moguće.

Osim ugovora još uvijek čekamo popis svih zaposlenika u KK Zadar i njihove funkcije.

Gospodo, ovaj klub je u vlasništvu grada i kao takav svo njegovo djelovanje MORA biti javno i transparentno. Svaka kuna iz proračuna grada Zadra do zadnje plaćene ulaznice MORA biti vidljiva svima.

KK Zadar je simbol i brend ovoga grada, ali ne tražite novac za financiranje ako građani ne vide gdje ide i zadnja njihova kuna.

Na Vama je da posložite ove "sitnice" prije nego nas pozovete na izglasavanje rebalansa i proračuna za novu sezonu.

KONJI - nezavisna lista