Početkom ovog tjedna Zadarska županija je ostala bez jednog pročelnika. Nije da se obogatio u Miljunašu, ali najpoznatiji zadarski kvizaš Lovro Jurišić nije više županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Renata Marušić, voditeljica Odjela za provedbu EU projekata u agenciji ZADRA i Jurišić od 15. lipnja su zaposlenici Zajedničkog tajništva Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija - Hrvatska.

Ostao je u sustavu i u Zadru, budući da je Zadranin, Hrvoje Grancarić vratio se iz Zagreba  2017. godine kao nositelj tog Tajništva pri Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova. U Zajedničkom tajništvu s njim je do sada radila Diana Gracin Petrović, a Ministarstvo je proširilo i kadrovski ojačalo Zajedničko tajništvo i to s najboljim mogućim kadrovima Renatom i Lovrom.

Renata Marušić

Jučer su bili u Ministarstvu po opremu i sastali se sa Šimom Erlićem koji im je kao državni tajnik, praktički šef.

U ponedjeljak je Lovro Jurišić imao zadnji radni dan u Županiji s kojom je sporazumno raskinuo ugovor na kojem je potpis župana Božidara Longina i ministrice Nataša Tramišak. Župan je za v.d. pročelnicu do natječaja imenovao najbližu Jurišićevu suradnicu - dosadašnju pomoćnicu Martu Hordov.

Lovro je počastio svoje kolege i na oproštaju rekao: "Laštro, vidimo se sutra", budući da mu je novo radno mjesto u istoj zgradi u kojoj je Odjel za more i turizam i Županijska lučka uprava.

A zašto je na njega prešao?

- Zato što je to moj primarni interes, posao koji volim raditi, za koji imam sposobnosti i iskustva. Tako smo mi preveli EU izričaj: izazov, kompetencije, utreniranost. Međutim, Lovro Jurišić je oličenje rada na EU projektima.

On je 1. lipnja (lipanj mu je sudbinsku u karijeri i kvizu, op.a) 2006. godine došao za pomoćnika tadašnjeg pročelnika kako bi radio na EU projektima. Tada se vratio iz Zagreba gdje je kao diplomirani inženjer elektrotehnike radio u Ericssonu Nikola Tesla.

U Županiji je radio 15 godina. Hrvoje Grancarić koji mu sada postaje radni kolega također je radio u Zadarskoj županiji kao vježbenik kod Jurišićevog prethodnika, tadašnjeg pročelnika Davora Lonića.