Jučer u 23:10 sati u Ulici Grgura Budislavića u Zadru, 31-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 0,8 promila skrivio prometnu nesreću iz zasada neutvrđenih razloga.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 25-godišnja putnica. Međutim, iza sebe je ostavio veću materijalnu štetu jer je u vožnji "pokosio" tri parkirana vozila.

- Kriminalističko istraživanje okolnosti ove prometne nesreće je u tijeku, izvijestili su iz OKC-a PU zadarske. 

Nije prvi put da se dogodila ovakva situacija u toj ulici na Novom Bokanjcu. U listopadu prošle godine tadašnji rekorder akcije vikend, 25-godišnjak s 2,03 promila vozilom je sletio van kolnika i oštetio čak pet parkiranih vozila. Tada nam se javila čitateljica koja je govorila o dugogodišnjim problemima stanara te ulice koja u samom jednom dijelu ima (preuzak) trotoar za pješake. U pismu je Bokanjac prozvala Divljim zapadom (Wild Wild West).

Javila nam se i sada:

- Ista stvar kao u listopadu, na istom mjestu. Pojedinac juri automobilom, izgubio nadzor i polupao parkirane automobile, Jedina razlika je što ovog puta nije bilo kiše i mokrog kolnika. I dalje isto stanje na Novom Bokanjcu, nema ležećih policajaca, nema kamere, a MO nije briga. Život na Novom Bokanjcu, posebno u ulici Grgura Budislavića, uz ovakav promet je borba za opstanak, napisala je i priložila fotografije na kojima joj zahvaljujemo.

Šime Rušin, predsjednik MO Novi Bokanjac, tvrdio je da je tražio iznalaženje prometnog rješenja i barem postavljanje novih znakova koji bi spriječili ovakve nezgode. Dobio je sljedeći odgovor: "Odsjek za ceste i promet će predložiti rješenje koje ćemo implementirati nakon suglasnosti MUP-a", i to dana 14. studenog 2019. godine. Čini se da je ovo još uvijek gorući problem, opasan za pješake i automobile.