Prometna nesreća u kojoj je proteklog vikenda razbijeno čak pet parkiranih automobila u Ulici Grgura Budislavića na Novom Bokanjcu, ponukala je jednu tamošnju stanarku na reakciju koju smo objavili u utorak. Na njezinu primjedbu, kao reakciju na naš članak, odgovorio je sam predsjednik MO Novi Bokanjac Šime Rušin u dopisu kojeg objavljujemo u cijelosti:

- U objavljenom članku prenosite reakciju (potpuno opravdanu) stanarke navedene ulice u naselju u kojoj se daje isčitati kako je za situaciju djelomično ili u potpunosti odgovoran M.O. Novi Bokanjac i/ili njegovi članovi. 

Istina je da sam osobno pisao nadležnom Uredu pri gradu Zadru o navedenoj problematici, tražio iznalaženje prometnog rješenja i barem postavljanje novih znakova koji bi spriječili ovakve nezgode. Dobio sam odgovor koji citiram: "Odsjek za ceste i promet će predložiti rješenje koje ćemo implementirati nakon suglasnosti MUP-a" i to dana 14. studenog 2019. godine.

Daljnje postupanje trebali su obaviti ljudi unutar gradske uprave koji su plaćeni da rade te i takve poslove, zašto nisu - treba pitati njih.

Nadalje, nove prostorije M.O. Novi Bokanjac doista jesu gotove već više od godine dana, ali ključ navedenih prostorija uručen mi je prije 10 dana (odnosno ostavljen na porti kod zaštitara) te sam u prostorije tada prvi put ušao. Tko ima ključeve, tko ostavlja svjetlo i tko iste, kako i pod kojim uvjetima koristi, ostalo mi je nepoznato i nakon nekoliko upita u Gradu.

Uspornici (ležeći policajci) ispred nove zgrade M.O. Novi Bokanjac, postavljeni su na inicijativu samih stanovnika te ulice, osobno sam bio protiv toga, a sadašnje stanje uspornika (izvađena dva elementa) mi daje za pravo - novac potrošen, a problem nije rješen.

Nadalje, moj broj telefona je javno objavljen na stranicama grada Zadra, dostupan sam za pozive i razgovor, a naravno da posjedujem sve mailove koje sam do sada uputio nadležnim službama za rješavanje problema u naselju, ističe Rušin u svom odgovoru na primjedbe sugrađanke.