Nastavno na događaj premlaćivanja 14-godišnjeg maloljetnika, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva maloljetnika i 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela na štetu maloljetne muške osobe.

- Dva maloljetnika se sumnjiči da su 22. travnja oko 20 sati u Ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru fizički napali maloljetnu mušku osobu udarajući ju rukama po tijelu i glavi čime su joj nanijeli ozljede koje su u Općoj bolnici Zadar okvalificirane kao lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije. Spomenutog 19-godišnjaka se sumnjiči da se, početkom ožujka ove godine u Ulici Ante Starčevića u Zadru, nasilnički ponašao prema istoj maloljetnoj osobi na način da ju je fizički napao udarajući je rukama po tijelu, priopćili su iz zadarske policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dvojica maloljetnika su predana pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju. 

Jedini punoljetnik, 19-godišnjak je također predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje.

Kazneni zakon kaže da će se "onaj tko nasiljem, zlostavljanje, iživljavanjem ili drugim osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu drugoga dovede u ponižavajući položaj, a time nije počinjeno kazneno djelo, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine", što vrijedi za 19-godišnjaka.

Maloljetnicima se za tešku tjelesnu ozljedu (u pokušaju) može dosuditi tri do osam godina zatvora, no budući da su maloljetni i teške tjelesne ozljede u ovom slučaju nisu nastupile, može im se dosuditi blaža kazna, što će procijeniti sudac u daljnjem postupanju.