Iako je 23. veljače objavljena odluka kojiom će Lavčević Zadar izvoditi radove na rekonstrukciji 890 metara Ulice Franje Tuđmana, gradonačelnik Branko Dukić tek je 9. travnja potpisao ugovor u vrijednosti od 18 milijuna kuna bez PDV-a.

Kad će početi radovi, još uvijek je pitanje bez točnog datuma s obzirom na to da se radi o jednoj od najprometnijih ulica u Zadru, praktički glavnoj transverzali. Na prvi dan zime otvoreno je šest ponuda za izvođenje radova.

- Sve je u zakonskim rokovima. Izvođač mora u roku od 10 dana dostaviti jamstvo za uredno izvršenje posla. Morali smo čekati i na izbor stručnog nadzora (Gin Company i Idassacommerce) s kojim će se sklopiti već pripremljen ugovor. Nadzor uvodi izvođača u gradilište za što će mu se dati određeni rok putem tzv. obavijesti o uvođenju u posao. U tom roku izvođač mora izraditi projekt privremene regulacije prometa koji se daje na suglasnost Policijskoj upravi zadarskoj, informirao nas je v.d. pročelnik Ante Ćurković.

Odjel za EU fondove nositelj je EU financiranja tog projekta proširenja Tuđmanove od crkve sv. Ivana do raskrižja s Ulicom Josipa bana Jelačića.

Nema sumnje da će se dnevnik gradilišta Tuđmanove otvoriti u jeku predizborne kampanje. Bila to ili ne namjera gradske vlasti, tko bi propustio reći - eto ja sam taj u čijem mandatu počinje taj cestovni kapitalni projekt Grada Zadra. Davno je bilo kada je to najavljivao gradonačelnik Živko Kolega.

A da nije bilo europskih novaca koje je izborila ekipa bivšeg pročelnika Šime Erlića, tko zna kada bi Tuđmanova dobila četiri trake s "pametnim" prometnim rješenjima, makar u skučenim uvjetima trase koju prethodne gradske vlasti nisu zaštitile od novogradnje.