Napravljen je posljednji korak za početak rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana. Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je odluku o odabiru zajednice ponuditelja Gin Company i Idassacommerce za usluge stručnog nadzora nad radovima.

Njihova ponuda u iznosu od 196.900 kuna (bez PDV-a) više je nego duplo jeftinija od procjene vrijednosti tog posla (480.000,00) i kao takva bila je najpovoljnija među pet pristiglih ponuda. Odabranim projektantima bit će lakše nadzirati izvođenje radova od strane Lavčevića s obzirom na to da upravo Zdravko Rambrot iz firme Gin Company potpisuje projektnu dokumentaciju za Tuđmanovu.

Za posao su se još natjecali Civil Engineering Consultancy, Institut IGH, D&Z i Trames, čija je ponuda u postupku pregleda i ocjene jedina odbačena kao neprihvatljiva jer nisu dokazali traženu tehničku i stručnu sposobnost.

Nakon roka mirovanja potpisat će se ugovor s odabranim izvođačima. Ako postupak protekne bez žalbe, radovi će početi sredinom travnja. Rok za proširenje 890 metara Tuđmanove ulice, od Crkve sv. Ivana Krstitelja i Ulice bana Josipa Jelačića, iznosi 11 mjeseci.