Nakon Ante Kurtovića izlaz iz zadarskog zatvora zatražio je i njegov partner Martin Topali, drugookrivljenik u slučaju velike prijevare 62-godišnjaka iz Rijeke. Nakon što su zadarski sudovi odbili njegov zahtjev, on se obratio Ustavnom sudu tvrdeći da su mu povrijeđena ustavna prava.

Topali u ustavnoj tužbi prigovara da sudovi prilikom ocjene iteracijske opasnosti nisu uzeli u obzir njegove osobne i obiteljske prilike. U tom smislu navodi kako u razdoblju od dvije godine od "trenutka počinjenja kaznenog djela do trenutka provođenja predmetnog postupka" nije počinio kazneno djelo što ukazuje na "dostatnu vjerojatnost" da je promijenio život i da se na slobodi ponaša socijalno i moralno, da je zaposlen i uzdržava maloljetno dijete kojem je potrebna prisutnost oba roditelja. Među ostalim žali se i na određene nejasnoće u rješenjima sudova, ali i na duljinu trajanja postupka koji je započeo 23. siječnja, mjesec dana nakon potvrde optužnice i tri mjeseca od uhićenja.

Ustavni suci, na čelu s Rajkom Mlinarićem kao predsjednikom Vijeća, ocijenili su kako Topaliju kao ni ranije Kurtoviću nisu povrijeđena nikakva ustavna prava, te da su zadarski sudovi donijeli dobru odluku kada su ga odbili pustiti iz istražnog zatvora. Postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela oni su temeljili na činjenici da je Topali u razdoblju od 2011. do 2018. godine sedam puta pravomoćno osuđivan u Hrvatskoj i inozemstvu, te da su protiv njega u tijeku još dva kaznena postupka. Zaključili su kako dosad izrečene kazne u Hrvatskoj i Njemačkoj nisu djelovale na njega da bi se počeo prihvatljivo ponašati, već je njegovo kriminalno ponašanje progrediralo.

Podsjetimo, Topalija, Kurtovića i Josipa Pavića tereti se da su skovali plan kojim su od 62-godišnjeg kapetana broda 2017. godine izvukli ukupno 475.850 kuna.