Započnite tjedan s receptom za teleći kotlet s krustom od začinskog bilja bajama i sotiranim tikvicama iz gastrogourmeta Kalelarga…
Sastojci za 4 osobe:
1kg telećih kotleta s kostima
20 g soli
50 ml suncokretovog ulja
Za krustu:
100 g svjezeg kravljeg sira
50 g maslaca
50 g bajama
2 g svježeg origana
5 g svježeg bosiljka
5 g svježeg peršina
2 g svježeg ružmarina
50 g sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
70 g krušnih mrvica
Za prilog:
600 g svježih tikvica
40 g češnjaka
10 g soli
80 ml maslinovog ulje
Priprema :
Za krustu: Pomiješati kravlji sir, maslac, mljevene bajame, iskosano začinsko bilje, ribani grana padano i maslinovo ulje u glatku smjesu i postepeno dodavati krušne mrvice.
Teleći kotlet narezati na 4 jednaka komada, posoliti sa svih strana i kratko opeći sa svih strana i staviti na posudu za pečenje.Nakon toga na vrh staviti unaprijed pripremljenu krustu i zapeći u pećnici na 180 stupnjeva 11 minuta da budu srednje pečene. U međuvremenu izrezati tikvice na kockice cca 1 cm, i naglo prepžiti na maslinovom ulju, posoliti i na kraju dodati na listiće rezani česnjak.