Ministarstvu turizma i sporta podnesen je zahtjev za razvrstavanje i kategorizaciju hotela A MARE u Zadru, informacija je koju smo jučer dobili na novinarski upit.

 Novi hotel bit će otvoren na mjestu nekadašnjeg hotela Iž. Hoće li to biti hotel s tri ili četiri zvjezdice, ocijenit će sami gosti, kazao je Mladen Ninčević.

Ali neće, nego će komisija resornog ministarstva provjeriti kakve uvjete imaju i dati dozvolu za rad. Njegov sin Antony Ninčević kao direktor trgovačkog društva Hostel 4 You, u Ministarstvu državne imovine 2019. godine potpisao ugovor o kupoprodaji za 11,5 milijuna kuna.

Ali tada nije kupljen cijeli kompleks zapuštene nekad vojne imovine uz mali trg koji je u vlasništvu Grada Zadra. U službi budućeg hotela bit će i nekadašnja menza koja je uređena u suvremeni restoran.

Međutim, ostao je još jedan objekt od 500 kvadrata oko kojeg se, kako nam je kazao Ninčević, vodi sudski spor. U tom devastiranom objektu bila je vojna trgovina. Tako stara i zapuštena građevina ostaje uz obnovljenu i uređenju građevinu novog hotela u Zadru.

Vlasnici su zainteresirani za dodatni prostor ako bude na prodaju po povoljnim uvjetima. Do tada baš im neće biti reklama za prilaz hotelu kojeg su ozelenili.

Osiguranje određenog broja parkirnih mjesta, što će biti uvjet za dobivanje 4 zvjezdice, za sada je u projektiranju. Grad je naručio projektnu dokumentaciju za uređenje podzemne etaže parkinga ispod platoa kojeg dijele budući hotel A mare i stambena zgrada na Voštarnici. Kao i postojeće parkiralište.

Kad će se otvoriti hotel, odlučit će u Ministarstvu turizma. Do tada je 40 zaposlenih ljudi na plaći i čekanju, kazao nam je Ninčević prije mjesec dan.