Prema nedavno objavljenim odlukama gradonačelnika, 1. srpnja je donesena odluka da se Arching-studio poznatog splitskog arhitekta Srđana Šegvića, izabere za izradu projekta podzemne garaže ispod platoa kod nekadašnjeg hotela Iž.

Na procjenu vrijednosti od 199 tisuća kuna, njihova ponuda je bila tri tisuće kuna niža. Za taj iznos splitski arhitektonski studio trebao bi Gradu Zadru predati idejni i glavni projekt za izdavanje građevinske dozvole te troškovnik za izgradnju podzemne garaže ispod trga kod hotela Iž.

Istodobno na tu temu smo komunicirali s pročelnikom Odjela za graditeljstvo Darkom Kasapom, koji nam je na najavu Mladena Ninčevića da se s Gradom pregovora oko prometnog rješenja za budući hotel, poručio kako je to malo kompleksnija priča. Pročelnik je podsjetio kako je Grad naručio studiju za istraživanje lokacija na Voštarnici i Bilom Brigu, koja će pokazati tehničku i financijsku isplativost izgradnje garaža. Naglasak je na potrebama stanara, a tek onda hotela, istaknuo je Kasap, dodajući kako je logično da je za lokaciju hotela Iž zainteresiran Ninčević. Bilo je to u drugoj polovici kolovoza.

Kada smo u izmjenama plana javne nabave naišli da je lipnju unesen iznos od 199 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za hotel Iž, pojavio se upitnik kojeg smo ponovno proslijedili resornom pročelniku. Odgovor nam daje njegov zamjenik Matko Segarić, koji najavljuje potkraj kolovoza da će idućeg tjedna biti izabran izrađivač projektne dokumentacije.

Danas je pak zamjenik pročelnika ispravio krivi navod koji se zapravo odnosio na potpisivanje ugovora s izabranim izrađivačem projektne dokumentacije.