Kupnjom kataloga za 30 kuna, pomažete Glazbene večeri u sv. Donatu, tako su napisali iz Koncertnog ureda Zadar u pozivu publike na otvaranje na Forumu. Nažalost, neki su s tog otvaranja otišli jer se događanje na pozornici koja je bila niska nije vidjelo.

Pozornica je bila u organizaciji Koncertnog ureda koji prodaje katalog kao da je humanitarna udruga koja skuplja novac za nikad skuplje Večeri od 1,2 milijuna kuna.

Koliko će koštati Petar Pan, javnost još ne zna. Međutim, Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda koji je organizator Večeri, izrazila je spremnost objasniti zadarskoj javnosti cijenu tog najskupljeg programa kulture u Zadru u odnosu na slične manifestacije po drugim gradovima. A gdje su sponzori svjetski poznatih festivala u Zadru?

HNK Zadar jedini je stavio transparent preko Kalelarge i to za glazbeni, najbolji dio Zadarskog kazališnog ljeta

Nedavno je iz gradskog proračuna netom preraspoređeno 170 tisuća kuna, dok je čak 90 tisuća kuna otišlo na obilježavanje 5. godišnjice uvrštavanja bedema na listi UNESCO. Osim izložbe na Muraju i domjenka za skupinu uzvanika, nismo vidjeli ništa skuplje u tom simboličnom događaju. Oba su iznosa podvučena pod Odjel za kulturu i sport.

Međutim, nije se puno uložilo u promociju Glazbenih večeri u sv. Donatu, u kojoj je televizijskom prijenosu otvaranja bilo sve podređeno. Glazbene večeri u sv. Donatu nemaju festivalsku zastavu. Plakat je moguće vidjeti u vitrini kazalište, a na Gradskoj vijećnici i ulazu u Donat obješene su dvije stare zastave s fotografijama Dešpaljevih.

Pa se Pavlu Dešpalju posvetile ovogodišnje Večeri kao osnivaču, a nikome nije jasno kakve veze ima 30. godišnjica smrti Bruna Bjelinskog s večerima u sv. Donatu osim što se izvodio njegov balet. Na nedavnu prošlost i najskuplji koncert Večeri na Silbi nemamo koga podsjećati.

Treća službena posveta od strane organizatora Glazbenih večeri je 30 godina od smrti scenografa i lutkara Branka Stojakovića a da nitko od organizatora i protokola nije spomenuo najvažniju obljetnicu - Kazalište lutaka slavi 70 godina. Oni su s Petrom Panom pokazali zbog čega su ne samo dugovječna, već i najpoznatija zadarska ustanova u kulturi.

Drugi kulturni događaj sezone trebala bi biti izložba keramike Picassa prema onom kako je oglašena na istaknutom mjestu Gradske straže. Međutim, radi se o izložbi za turiste.

Narodni muzej iskoristio je taj prostor za oglašavanje te izložbe u Kneževoj palači na čijem ulazu je tek "kozlić". Usput reklamiraju prodaju knjiga koja se preselila u Gradsku stražu jer su pauci zauzeli Ložu ovog ljeta.