Sedam poznatih tvrtki natječe se za posao na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni građevine Doma za odgoj djece i mladeži, procijenjen na 12.988.796 milijuna kuna (bez PDV-a).

Najnižu ponudu u iznosu od 12.525.288 kuna (bez PDV-a) na javni natječaj Centra za socijalnu skrb dostavila je zagrebačka Hidro Eko Futura, a najvišu (15.555.555 kuna bez PDV-a) Roje gradnja iz Vukovara. Između tih dviju ponuda smjestili su se Polting Vrbovec, Reliance Split, zadarski Krekić Avangard, te Constructa Terra i Elektron iz Zadra. Slijedi postupak pregleda i ocjena ponuda, nakon kojeg će se s odabranim izvođačima potpisati ugovor s rokom od 540 dana za dovršetak radova.

Podsjetimo, riječ je o najavljenom projektu zamjene prostora javnih ustanova u sklopu kojeg će iz zgrade na Voštarnici iseliti štićenici Doma, nakon čega će se tamo urediti prostorije Centra za socijalnu skrb i Obiteljskog centra, kao i dodatni dnevni boravak i kuhinja za korisnike Doma za odrasle osobe Sv. Frane.

Zgrada je građena u razdoblju od 1962. do 1967. i zahtijeva temeljitu obnovu da bi se mogla dalje koristiti. Prema projektu, povećat će se gabarit građevine, a njezina dva nova korisnika moći će svoju djelatnost obavljati potpuno neovisno jedan o drugome. Na raspolaganju će imati ukupno 19 parkirališnih mjesta.