Gradonačelnik Branko Dukić početkom ovog tjedna otkrio je kako je Stožer civilne zaštite Grada Zadra aktivirao postrojbu od 30 pripadnika.

Upitan za mogućnost da civilna zaštita izađe na ulicu i upozorava građane s obzirom na to da je policija zauzeta na provjerama samoizolacije i kontrole na prometnim putevima, zadarski gradonačelnik rekao je kako oni ne provode represivne mjere.

Što radi civilna zaštita koju građani teško da mogu vidjeti na ulici iako je čak polovica pripadnika regrutirana iz Obale i lučica? Ostali su iz GSS-a, Crvenog križa, Vodovoda...

Doznajemo kako desetorica pripadnika CZ pokriva karantene: jedna je skupina bila određena za karantenu vozača kamiona u Impact centru, dok su dvije grupe u organizaciji karantena određenih u hotelima mobiliziranima za smještaj medicinskog osoblja i građana koji nemaju uvjete za samoizolaciju. Za te je karantene u ime Stožera, zadužen Mario Paleka, direktor TZ Grada.

- Prometni i komunalni redari u pogonu su do 21 sat. Oni pomažu policiji u nadzoru odluka Nacionalnog stožera, doznajemo od udarnog operativca gradskog stožera, pročelnika Robertina Dujele. Uočena kršenja zaštitnih mjera prosljeđuju Državnom inspektoratu, a izvještaji su, ističe Dujela, na vrijeme dostavljeni i Nacionalnom stožeru nakon obilaska ugostiteljskih objekata i trgovina.

I pauk vozilo je u službi Nacionalnog stožera civilne zaštite, a nepropisno parkirane aute je do daljnjega ostavio na miru. Civilna zaštita je od udruge Tornado dobila megafon kojim su prije tri tjedna upozoravali građane da ostanu doma.

Pitali smo i jesu li opremljeni pripadnici zadarske postroje CZ i dobili foto-potvrdu: