Možda će ostati naziv stara menza, ali će se u sklopu SC Višnjik na mjestu gdje je taj namjenski objekt iz vremena JNA, dogoditi modernost koja će dati pečat tom sportsko-rekreativnom centru.

Stara menza se ruši, a na tom mjestu će se izgraditi novi objekt sa sadržajima koji će biti dodana vrijednost SC Višnjik, zahvaljujući Turisthotelu. Oni su se svojedobno javili na natječaj za zakup tog prostora, izgrađenog davne 1963. godine, ukupne površine 486 kvadrata.

Iako je vrijednost te investicije trebala biti 7 i pol milijun kuna, nova gradnja procjenjuje se na 20 milijuna kuna, otkrio nam je Denis Karlović, direktor SC Višnjik. On je predstavio idejno rješenje čiju izradu je naručio Turisthotel. Autori su arhitekti Miloš Pecotić i Bojana Pepeonika iz zagrebačkog studija. Oni će napraviti i projektnu dokumentaciju te će se ishoditi dozvole kako bi gradnja što prije počela.

Uz zadane sadržaje kao što su muzej zadarske košarke i mjesto za prodaju karata, bit će tu uredski prostori za sportske udruge, fun trgovina, te dva restorana od kojih će veći biti s terasom. Bit će to reprezentativna građevina, zadovoljan je Karlović što SC Višnjik ima pouzdanog partnera u Turisthotelu.

- Osobito nam je zadovoljstvo što je Turisthotel d. d. prepoznao potencijal Višnjika i što smo proširili i učvrstili poslovnu suradnju koja će pridonijeti i rastu kvalitete sadržaja koje Višnjik svakodnevno, svih 365 dana u godini, nudi svim Zadranima, te drugima koji rado dolaze i za sebe pronađu prikladan oblik rekreacije ili razonode, izjavio je direktor Karlović.