Zbraja se materijalna šteta koju je za sobom ostavilo novo grmljavinsko nevrijeme na zadarskom području.

Broj intervencija Javne vatrogasne postrojbe Zadar popeo se na 36, a u niti jednoj od njih, nasreću, nije bilo ozlijeđenih osoba. Najviše slučajeva odnosilo se na porušena stabla na prometnicama i poplavljenu imovinu.

U OKC-u PU zadarske jutros doznajemo kako vlasnici vozila konstantno dojavljuju oštećenja, te se još ne zna konačan broj. Najviše prijava stiglo je iz Biograda gdje je plimni val povukao sedam automobila u more. Slična situacija zabilježena je i u Sukošanu, a more je prodrlo u jedno vozilo i na Pašmanu.

Osim vozila, tijekom nevremena stradala su i brojna plovila. Na Molatu se nasukalo više brodova, među njima i jahta na kojoj su se nalazili češki državljani. Oni su, srećom, uspjeli na vrijeme izaći na kopno. Prema informacijama iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra više stranih državljana spašeno je iz jahte u Sukošanu. Već poznata dionica, Obala kneza Trpimira, također nije prošla bez nasukavanja. Dobili smo i fotografije jedrilice koja je završila na samoj šetnici u Petrčanima, havarije u uvali Kosirača na Istu, kao i snimku iz luke Muline na Ugljanu gdje su valovi ljuljali brodove.


View on YouTube