ZADAR- Zadarskoj bolnici danas je na Svjetski dan srca dobila za dar 12 kanalni EKG uređaj MORTARA model ELI 350 s pripadajućom opremom, vrijedan 50 tisuća kuna. Donator je tvrtka Novi link. Radi se o zadarskoj tvrtki čiji je osnivač i direktor Klaudio Marcelić.

Vrijedna dar preuzeo je i u ime svojih kolega zahvalio voditelj Odjela kardiologije zadarske Opće bolnice, dr. Dražen Zekanović.
Uz pomoć aparata i zalaganjem zadarskih liječnika u zadarskoj je županiji nešto niži postotak srčanih bolesnika. Bolest srca je na razini Hrvatske i najveći uzročnik smrti pa je Svjetski dan srca prilika podsjetiti sve građane da pripaze na svoje srce.


.
Odlaziti na povremene godišnje i redovne preglede kod liječnika opće prakse, a potom i kod kardiologa, ako je to indicirano. Pronaći odgovarajuću fizičku aktivnost, trčanje, hodanje ili vježbanje kako bi se smanjio rizik od oboljenja srca. Samo dvadeset minuta fizičkih aktivnosti dnevno umnogome povećava šanse da ostanete zdravi, savjetovao je dr. Zekanović.