Izvršni odbor Nogometnog saveza Zadarske županije donio je danas na sjednici odluku o nastupanju novoosnovanog HNK Zadar u sljedećoj sezoni. Jednoglasno je donesena uvjetna odluka - ako NK Zadar prijavi natjecanje u 3. HNL - jug, novoregistrirani HNK Zadar morat će krenuti od Druge županijske lige, odnosno petog ranga natjecanja. Ako NK Zadar odustane od natjecanja, HNK Zadar će sljedeće sezone u natjecanje moći krenuti iz Prve županijske lige.

- Klubovima smo ostavili rok od petnaestak dana da definiraju svoje ambicije, budući da dosadašnji NK Zadar još uvijek očekuje da će se uspjeti spasiti i igrati treću ligu. Vjerujemo da je ovo korektna odluka te da će se situacija rasplesti u narednim danima, rekli su nam iz Izvršnog odbora.

Sjednici je nazočilo sedam od devet članova, uključujući predsjednika Rena Sinovčića, dopredsjednika Vitomira Prtenjaču i tajnika Miroslava Kneževića.

Direktor NK Zadra Marin Kokić još nije upoznat s odlukom, ali kaže da bi sve trebalo biti poznato kroz nekoliko dana.

- Mi smo od Nogometnog središta Split zatražili da nas pričekaju do 15. srpnja, kako bismo vidjeli hoćemo li uspjeti podmiriti dugovanja. Ne pronađemo li rješenje, nećemo prijaviti natjecanje, rekao nam je Kokić.

Na današnjoj sjednici određeni su i termini utakmica županijskog nogometnog kupa za seniore - 13. kolovoza igrat će se četvrtfinale, polufinale 19. kolovoza a finale u subotu 22. kolovoza.