Pravnica Chen Xiaomei podnijela je tužbu protiv vlasnika lokalnog kina i distributera filma 'zbog trošenja njenog vremena i kršenja slobode izbora', i to zato što ju nisu upozorili da će prije projekcije filma morati gledati puno reklama. Chen traži simboličnu odštetu od 71 yuana (oko 50 kuna), a u taj iznos je uračunat povrat novca od plaćene ulaznice (35 yuana), jedna ulaznica kao kompenzacija (35 yuana) i odšteta za duševnu bol u iznosu od 1 yuana.

Osim toga, gledateljica traži i pismenu ispriku od kina, te zahtijeva da se na internetskoj stranici kina, na telefonskoj liniji i u lobbyju kina objavi trajanje reklama prije projekcije, s tim da, po njoj, reklame ne bi smjele prelaziti trajanje od 5 minuta. Zanimljivo je da je Narodni sud grada Xian prihvatio njezinu tužbu, te će se održati ročište na kojem će se raspravljati o ovom slučaju.

Tko zna hoće li ovo utjecati na kina širom svijeta - no svakako bi bilo lijepo znati koliko reklame prije filma traju, čisto da znamo koliko možemo zakasniti na projekciju!