ZADAR - Tankerska plovidba uputila je javni poziv svim dioničarima zadarske brodarske tvrtke koji žele prodati TNPL dionice, uz istodobnu kupnju dionica tvrtke kćeri Tankerska Next Generation, da će to moći napraviti od 2. lipnja do 3. lipnja 2016. godine.
U samo dva dana kuporodaja dionica bit će moguća od 9 do 16 sati.

Tankerska plovidba će stjecati vlastite dionice po jedinstvenoj cijeni od 630 kuna.

- Budući je Zagrebačka burza odlučila da od 8. svibnja 2016. prestaje trgovanje dionicama Tankerske plovidbe zaprimili smo određeni broj zahtjeva malih dioničara da im se omogući "zamjena" dionica Tankerske plovidbe za dionice TNG-a, kao što je bilo ponuđeno u inicijalnoj javnoj ponudi dionica TNG-a.
U Tankerskoj plovidbi je ukupno preko 1000 malih dioničara, uglavnom fizičkih osoba od kojih i dosta pomoraca, a dio njih iz objektivnih razloga nije bio u mogućnosti sudjelovati u upisu dionica TNG-a prilikom inicijalne javne ponude, pojasnio je direktor Mario Pavić za naš portal taj čin.

Slijedom toga, a prvenstveno zbog navedene činjenice da se na burzi više ne može trgovati dionicama Tankerske plovidbe, odlučili smo dioničarima omogućiti prodaju dionica po jedinstvenoj cijeni kako je navedeno u javnom pozivu. Pri tome su dosljedno primjenjuju načela jednakog položaja dioničara, dodao je Pavić.

Dioničari koji prodaju dionice Tankerske plovidbe imat će i mogućnost kupnje dionica TNG-a u zasebnoj transakciji, s time da Tankerska plovidba jamči da će svaki dioničar za jednu prodanu dionicu Tankerske plovidba moći steći 8 dionica TNG-a. Transakciju u kojoj će biti omogućeno garantirano stjecanje dionica TNG-a u određenom omjeru Tankerska plovidba nema namjere ponavljati u budućnosti.

Direktor Tankerske plovidbe ističe kako stjecanje dionica TNG-a nije uvjet transakcije. Dioničari imaju opciju i da samo prodaju dionice Tankerske plovidba bez stjecanja dionica TNG-a, navodi direktor Pavić.
- .