Dvije djevojke iz Poljske, stigle su 2015. godine na ljetovanje u Hrvatsku na otok Pag. Dan prije odlaska, odlučile su napisati pismo, u kojem su same sebi zadale nekoliko zadataka i obećanja, od kojih je jedno: pronaći ovu bocu i dodati nove bilješke.

Marysia i Monika živjele su tad kod poljskog Krakova, a na Pag su, kako piše u pismu, stigle s braćom i roditeljima. Tako su svečano obećale vratiti se za nekoliko godina, sunčati se na istim stijenama, voziti u lunaparku, pojesti plodove mora u ekskluzivnom restoranu, pronaći ovu bocu i dodati nove bilješke za budućnost.

No, kako se čini, bocu nisu pronašle Poljakinje iz pisma, ali jest jedna obitelj iz okolice Varaždina, koja je u šetnji paškim plažama, pronašla bocu s neobičnim sadržajem, javlja Morski.hr.

- U prvo novogodišnje jutro smo se spustili iz apartmana u uvalice ispod njega. Apartman je u naselju Vodice, za plažu, ne znam kako se zove. Izvori pitke vode su na njoj. Uglavnom, klinci su se igrali, mi bistrili glave, a među naplavljenim komadima drva i grančica, bila je boca od pola litre mineralne vode s porukom unutra. Ovo otkriće nam je bilo preslatko - kazuje Barbara Lazar, sa željom da sadržaj pisma bude objavljen, pa se možda autorice pronađu i jave.