Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, Riva Rafting Centar i TZ grada Obrovca organiziraju Zrmanja Adventure Festival koji će se održati od 25.7. do 31.7.2022. godine.

Sedmodnevni festival donosi obilje rekreacije i sporta u povijesnom gradu braće Kurjaković koji leži na kanjonu rijeke Zrmanje. Nastavno s Novigradskim morem, pa sve do Masleničkog mosta.

Organizatori su vodili računa da za svakog pripreme po nešto, od uličnog basketa, skokova u vodu s obrovačkog mosta, plivanja, vaterpolo turnira, stand up utrke na stazi Malog princa (od Jankovića buka do mosta), kajak utrke "Dva mosta", od Masleničkog mosta do obrovačkog mosta te gradskog traila: " Trail Braće Kurjaković". Zbog geografske specifičnosti terena gdje je smješten grad Obrovac, stvorena je nesvakidašnja mogućnost da to ne bude klasična ulična gradska utrka već gradski trail, sa svim elementima i posebnostima terena koje su nužne za tako nešto.

Osim trčanja uz rijeku Zrmanju i uspone uz Kalvariju, do povijesne tvrđave Turanj, ponovni spust zaobilaznicom za Grad. Prelaskom preko gradskog mosta nastavljamo trčati uz brdo Grkovac kroz Vrata Franje Josipa pa sve do nekadašnjeg benediktinskog samostana u Namastirini, danas gradsko groblje. ne trčimo samo kroz prirodne i geografske ljepote grada nego i kroz tešku i bremenitu povijest ovih prostora.

Više detalja o programu i prijavama možete pronaći i na službenim stranicama festivala.