Treće izdanje Vaicanto festivala  održat će se 3. kolovoza.

U sklopu Queenventiona- jedine domaće Queen konvencije posvećene pop kulturi 80-ih, stvaralaštvu grupe The Queen, te liku i djelu Freddieja Mercuryja. Centralni događaj je Open air koncert na zadarskom Forumu, na kojem će nastupiti "Queen Real Tribute"- najbolji europski Queen tribute bend iza kojih su europske i svjetske turneje, nezaboravni nastupi na Forumu uz opernu pjevačicu Nelu Šarić, Michele Luppia iz legendarnog benda Whitesnake, simfonijskog orkestra.

 Oni su profesionalni glazbenici iz Beograda i veliki zaljubljenici u britanski rock band,a okupili su se 2006. godine i od tada su obišli skoro cijeli svijet. Osim što su sjajni izvođači, publika osjeti njihovu zaluđenost Queenom zbog izuzetne energije koju donesu na scenu.

Jedinstveni, ekskluzivni glazbeni nastup benda iznenađenja premijeru će doživjeti na 3. izdanju Vaicanto festivala kao gostujući bend uz QUEEN REAL TRIBUTE.
Dijelić osamdesetih, malo Freddia, dio rock ekstravagancije i ekskluzivna premijera, recept su za univerzalni svemirski (Cosmic) koncert i događaj ljeta.

Na 3. izdanju bend će ugostiti eksplozivnog pjevača "Elton John Show grupe" C. J. Marvina za kojega je i sam Elton izjavio: "You are the best ME I ever heard".


Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.hr na sljedećem linku:
https://www.eventim.hr/hr/izvodjac/vaicanto-festival-queenvention-2009/profile.html