Kao i svake godine, mještani i posjetitelji Privlake moći će uživati u bogatom programu manifestacije kulturne baštine i starih običaja „Noć privlačkih ribara i sabunjara" koja će se održati u petak, 15. srpnja.

Kroz izložbu maketa sabunjarskih brodova te fotografija, koja će biti dostupna od 15. do 22. srpnja od 18 do 20 sati u župnoj dvorani na „Popovoj vlaci" i projekciju filma, posjetiteljima će se predstaviti privlački ribari i sabunjari te njihov mukotrpan način života. Uz bogat stol morskih delicija, neće nedostajati ni dobre dalmatinske pisme za koju će se pobrinuti Tomislav Bralić i klapa Intrade.

-Manifestacija „Noć privlačkih ribara i sabunjara" postala je jedan od glavnih događaja, kojeg s jednakim žarom iščekuju i naši mještani ali i gosti iz svih krajeva svijeta. Njegovanje starih običaja i prošlosti značajno je za budućnost i razvoj naše turističke destinacije. Ribari i sabunjari su uistinu puno dali za naše mjesto, tako da im na ovaj način odajemo počast i zahvalnost, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka najavivši kako će tog dana biti održan i sajam domaćih proizvoda lokalnih OPG-ovaca.

-Naše posjetitelje tijekom manifestacije očekuje sajam domaćih proizvoda desetak OPG-ovaca s područja naše županije. Gostima želimo pružiti jednu, cjelovitu dalmatinsku priču koja će ih pak vratiti u neka prošla vremena, navodi Zorić Sarađen.

Na dan manifestacije, otvorit će se i „Dani izvornih tradicijskih jela privlačkih ribara i sabunjara", koji će trajati do 22. srpnja. Restorani Amico, Koćeta, konoba Planura i Gostionica Ive tih dana u svojim jelovnicima nudit će tradicionalna jela svoga mjesta.

Poveznicu sa sabunjarima ima i NK Sabunjar koji ove godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja. Kako bi odali počast tim vrijednim ljudima, težacima, voditelj škole nogometa Jurica Zanki pripremio je za djecu igre u pijesku, a po završetku događaja, slijedi spektakularni vatromet iz mora. Organizator događaja je Općina Privlaka i Turistička zajednica Općine Privlaka, a sponzori su Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije.