Nakon dvogodišnje pauze zbog epidemije koronavirusa na zadarsku rivu vraća se Noć punog miseca.

Organizatori iz društva Propela otkrili su datum - od 11. do 13. kolovoza, navodeći kako će naknadno objaviti ostale informacije i detalje.

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja. Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji posjetitelje na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća kako je to nekada bilo.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca. Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija, navodi se u opisu tradicionalne manifestacije.