Turistička zajednica općine Pakoštane u suradnji sa sportskim i etno Udrugama za uskršnje blagdane i prvosvibanjske praznike priprema niz zanimljivih i atraktivnih događanja.

U petak, 9. travnja u sklopu projekta Slatko slane avanture organizira se sportsko događanje dm eko PAKOŠTANE trail (centar mjesta od 10:00) koje objedinjuje Slatku utrku (7,5 km), Slanu utrku (17 km), PLOGGING utrku (kombinacija trčanja i skupljanja smeća) i Najslađu utrka - Dječja utrka Mali trk 10:20. Slatko slana utrka ima za cilj isticanje posebnosti destinacije spajanjem obale mora i Vranskog jezera.

U ponedjeljak, 18. travnja u centru mjesta održava se Uskršnja marenda (9:00 do 11:30) kad će turisti i mještani biti počašćeni delicijama od šparoga, boba, žutenice, uskršnjim pogačama, sirom, šunkom... Posebna atrakcija je prezentacija domaćih životinja od strane OPG-a (zečići, pilići, prašćići ....), a cijeli trg na kojem se održava marenda prekriven pokošenom zelenom travom.

Prvosvibanjski zalogaj, gastro događanje s domaćom spizom, vinom, prošekom, fritulama, održat će se u centru mjesta od 9 do 11:30 na Prvi maj. Istog dana trčat će se MTB maraton Vransko jezero (start - centar mjesta u 12 sati) koji se održava 12. godinu zaredom,a prolazi kružnom biciklističkom stazom Vranskog jezero u dužini od 34,5 km. Utrka je jedinstvena ne samo u RH već i u Evropi zbog činjenice da velikim svojim dijelom prolazi zaštićenim područjem - Parkom prirode Vransko jezero te ornitološkim rezervatom. Sudionicima pruža jedinstven doživljaj uživanja u vožnji kroz prekrasne vizure, vidikovce te zaštićenu floru i faunu Parka prirode. U maratonu sudjeluje veliki broj sudionika kako iz RH tako i iz susjednih država (Slovenija, BIH, Crna Gora...)