Još jedna tradicionalna deveta privlačka lignjijada je iza nas! Održala se u subotu, 20. studenog, a polazak je bio u 14 sati sa rta Artić. 

Privlačani su se sa svojih dvadesetak brodica uputili u lov na lignje. Lignje se lovilo do 19 sati, nakon čega je slijedilo spremanje i dodjela nagrada za najbolje. 

Ukupno je ulovljeno 16 kg liganja koje su se, nakon povratka sa ulova, spremale na razne načine. Svi posjetitelji mogli su uživati u prekrasno pripremljenim delicijama, dok će se drugi dio ulova pripremati na malonogometnom božićnom turniru, koji će se održati 18. i 19. prosinca.

Ekipa Avatar je pokupila dvije od tri glavnih nagrada, a to su: nagrada za najviše ulovljenih komada - 14 komada i nagrada za najulov ukupne težine - 2,32 kg.  Članovi ekipe Avatar bili su Valter Jurac i Danijel Pupovac. Nagradu za najveću ulovljenu lignju - 0,35 kg dobila je ekipa Zlignjin, odnosno njezini članovi Filip i Toni Mustać. Bio je to poklon bon u NEVICO vrijednosti od 500 kuna za osvojeno prvo mjesto u svakoj kategoriji. 

U sklopu večeri održala se i tombola u kojoj se dijelilo 10 poklon bonova u iznosu od 200 kuna u Nevico Nautical & Fishing Equipment.

Glavni organizator ove lignjijade je udruga Šijavoga, a sponzor su Općina Privlaka i TZ Općine Privlaka.