Zadarska klapa Munita okitila se prvom nagradom publike na netom održanom 16. Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj. Osim pobjede prema glasovima publike, Munita je zaslužila i zlatnu plaketu stručnog ocjenjivačkog suda, uz klape Subrenum i Kaše.

Članovi klape Munita osobito su ponosni na činjenicu da su naklonost publike osvojili kao debitanti na ovom festivalu, što puno govori o dojmu koji su ostavili na domaću publiku, kao i na činjenicu da su to ostvarili izvođenjem vlastite autorske skladbe „Vratit će se naša dica", s kojom su prije dvije godine bili apsolutni pobjednici Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, osvojivši čak pet nagrada. Uz nju, otpjevali su i bezvremensku „Proplakat će zora". Veliki doprinos ovom uspjehu dali su zadarski glazbenici Rikard Relja i Mladen Košta na mandolinama, te Frane Bubičić na gitari, koji su nastupili zajedno sa članovima Munite.

Ovim vrijednim rezultatom za Munitu polako završava vrlo uspješno ljeto, koje su započeli objavljivanjem nove pjesme pod nazivom „Kap mora", a nastavili apsolutnom pobjedom Festivala klapa u Posušju, gdje su bili prvi i prema glasovima publike, ali i prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda. Na taj su način ostvarili uspjehe pjevajući a capella, kao i uz instrumentalnu pratnju, izvodeći autorske pjesme, djela člana klape Vjekoslava Šuljića. Također, uspješno su nastupili i uz Đanija Maršana na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.
Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić (drugi bas).