Nije Michael Jordan, ali nije ni za baciti - u zadarsku luku na svojoj jahti Vibrant Curiosity uplovio je Reinhold Würth, čije je prezime dobro poznato svim građevincima i kućnim majstorima. Podudarnost nije slučajna - ovaj njemački poduzetnik osnivač je tvrtke čiji se proizvodi nalaza na policama svih trgovina građevinskom opremom, a koliko mu dobro ide pokazuje podatak da je Würth u 2013. godini prodao proizvoda vrijednih 13 milijardi dolara.

Kad je već tako, onda ne treba čuditi da ovaj 86-godišnjak, kada popuste ljetne sparine (treba misliti na zdravlje u ovim godinama!), krene na odmor u svojoj jahti dugoj 85 i širokoj 14 metara. Na vanjskoj palubi ima hidromasažni bazen, ispod nje VIP apartman, pet apartmana, dvije dvokrevetne kabine za goste... Cijena jahte za Würtha je bila prava sitnica - 150 milijuna dolara, malo manje od milijarde kuna.

Zato se svaki put kada uzmete silikon kako biste spriječili curenje iz WC-školjke ili umivaonika sjetite mota Reinholda Würtha, po kojem je došao do svojih milijardi. "Vibrant Curiosity" - živahna znatiželja!