U subotu 8. veljače s početkom u 21 sat u Arsenalu će se održati tradicionalni humanitarni maskenbal u organizaciji Rotary cluba Zadar. Ove godine sredstva od prodaje pozivnica namijenje su Udruzi Svjetlo i stipendiranju mlade čelistice Manuele Barić, o čemu su na koferenciji za medije govorili dr. Nikolina Basioli i dr. Damir Dekorti uime Rotary klub Zadar te voditeljica Udruge Svjetlo Iva Župan.

Manuela Barić mlada je zadarska čelistica, koja je nakon školovanja u Zadru, gdje je pohađala i Glazbenu školu Blagoja Berse, otišla studirati glazbu na koledž u Teksasu, gdje je postigla zapažane rezultate.

- Manuela je dijete grada, često se vraća u Zadar, u kojemu je 2017. održala zapaženi koncert barokne glazbe sa svojim kolegama studentima. Rotary club već tri godine stipendira njezino školovanje jer želimo ulagati u mlade i nadarene ljude, objasnio je dr. Dekorti.

Iva Župan kratko je predstavila udrugu Svjetlo, koja već 20 godina provodi poludnevni program izvan obitelji nakon završetka školovanja osoba s poteškoćama u razvoju. Kroz program je od osnutka prošlo pedesetak korisnika, a danas je u raziličitim programima obuhvaćno njih 32.

Dr. Basioli najavila je kako će i ove godine uzvanike zabavljati grupa Zaratino te DJ Domagoj Veršić, a za sve sudionike pripremljena je bogata tombola. Pozvani su svi koji žele sudjelovati u dobroj zabavi, bez obzira žele li doći u razrađenoj maski ili u kostimu "šešir-naočale".

- Prodaja pozivnica po cijeni od 130 kuna ide isključivo preko članova kluba, s nama je lako stupiti u kontakt, bilo preko udruge ili osobno. Uplate će ići izravno na žiro račun događaja te kasnije, uz dio naših sredstava, biti proslijeđene za navedenu namjenu. Pozivamo sve da uživaju u bogatom švedskom stolu i jednoj urbanoj zabavi pod maskama!, poručila je Basioli.

Za one kojima je ovo prvi susret sa zadarskim rotarijancima, kontakti su dostupni na njihovoj web stranici, a može ih se dobiti i preko Facebook stranice.