U 66. godini života u Karlsdorf-Neuthardu u Baden-Badenu preminuo je Edo Zanki, Zadranin koji je karijeru pjevača, glazbenika i producenta gradio u Njemačkoj. Rođen u Zadru 1952. godine, u dobi od pet godina otišao je s roditeljima u Njemačku, u kojoj je proveo cijeli život. Vijest o smrti potvrdio je njegov brat, također skladatelj Vilko Zanki.

- Izgubili smo pionira njemačke pop i soul glazbe, međunarodno traženog producenta i tekstopisaca, kao i voljenu, karizmatičnu i znatiželjnu osobu. Edo je živio za glazbu, nikada nije trčao za velikim, komercijalnim uspjehom, već se volio igrati s prijateljima i u konstantno promjenjivim zviježđima slaviti život. Za mnoge umjetnike bio je savjetnik i uzor. Nedostajat će nam njegov jedinstveni glas, u glazbi i u životu, objavljeno je na njegovoj internetskoj stranici.

U glazbenoj karijeri ostvario je brojne suradnje, među njima i s Dinom Merlinom. Posljednjih godina radio je većinom kao producent ili skladatelj, a na popisu suradnji su one s Tinom Turner, Sashom, Herbertom Grönemeyerom, Söhne Mannheims...


View on YouTube