U subotu, 1. lipnja 2019. u 10 sati na web stranicama Grada Zadra i svake osnovne škole Grada Zadra objavit će se pet zagonetki koje će učenici osnovnih škola moći riješiti do 2. lipnja 2019. u 20 sati.

Za sudjelovanje u ovom zanimljivom izazovu potrebno je otići na lokacije navedene u zagonetkama i riješiti zadatak, fotografirati se na lokaciji, a potom rješenja svih zagonetki i fotografije sa lokacija poslati email-om na adresu: [email protected]

Uz rješenja svih pet zagonetki i fotografija sa svake lokacije potrebno je navesti ime i prezime učenika/ce, te školu i razred koji pohađa. Najbrži/a, sa svim točnim rješenjima i svim fotografijama osvaja najviše bodova i time vrijednu nagradu - tablet!

Pobjednik igre „5 za peticu!" bit će objavljen 7. lipnja 2019., u 10 sati, na Narodnom trgu, u sklopu svečanog otvorenja Dana izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra.

- Pozivamo sve učenike na sudjelovanje u ovoj zabavnoj igri, riješite izazove koje smo vam pripremili, upoznajte svoj grad i osvojite vrijednu nagradu, poručuju iz Grada Zadra.