Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 20. listopada 2023., nakon provedenog istraživanja, podignulo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv petorice državljana Republike Hrvatske (1992., 1993., 1999., 2000. i 2005.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi.

Okrivljenicima (31-godišnjak, 30-godišnjak, 24-godišnjak, 23-godišnjak i 18-godišnjak) se stavlja na teret da su 21. svibnja 2023. u noćnom klubu Aqua u Biogradu na Moru, nakon što je prethodno tijekom iste večeri u blizini šanka došlo do verbalnog sukoba i naguravanja između okrivljenika, iako svjesni da su okruženi većim brojem gostiju u prostoru pri čemu može doći i do težih posljedica, nastavili s naguravanjem i bacanjem predmeta što je rezultiralo tučnjavom. Zbog toga je do njih došao oštećenik koji je u to vrijeme obavljao poslove čuvara-redara u klubu, a u tom je trenutku jedan od okrivljenika, tereti ga se, uzeo u ruke barski stol i bacio ga prema grupi uključenoj u tučnjavu.

Stol je udario u zid i odbio se te pao na oštećenika udarivši ga u glavu pa je oštećenik uslijed tog udarca zadobio ozljede koje su, u kombinaciji s njegovim narušenim zdravstvenim stanjem, izazvale psihičku traumu od koje je on preminuo.

Zakonitosti u klubu Aqua koje se tiču pravnog statusa zaštitara i radnog vremena kluba istraživao je i Državni inspektorat. Zbog obdukcije, ali i štrajka sudskih službenika, tek su se sada saznali detalji nesretnog događaja koji se dogodio 21. svibnja ove godine.