Iz PU zadarske potvrdili su kako je u biogradskom klubu Aqua bilo tučnjave te su osumjnjili četvoricu. Još uvijek se ne zna kako je stradao 54-godišnji zaštitra koji je na žalost preminuo,

Proizlazi to iz službenog priopćenja iz PU zadarske.

 U svezi fizičkog sukoba od 21. svibnja 2023. godine u ugostiteljskom objektu u Biogradu u kojem je smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin te za sada provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zadru provedene hitne dokazne radnje, policija sumnjiči četiri hrvatska državljanina u dobi od 31, 30, 24 i 23 godine da su počinili kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st.1. Kaznenog zakona RH te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe će se u zakonskom roku predati pritvorskom nadzorniku Policije uprave zadarske.

Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jedan hrvatski državljanin u dobi od 22 godine počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način vikom, svađom i naguravanjem na koji način su narušavali mir drugih posjetitelja ugostiteljskog objekta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog policija će ih danas prepratiti na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja te identificiranja ostalih sudionika ovog događaja, a radnje i mjere iz svoje nadležnosti provode i djelatnici odjela inspekcije Ravnateljstva civilne zaštite i Državnog inspektorata, najavili su iz policije.

Jesu li ispitali vlasnika kluba, to nam nisu htjeli otkriti. On je jučer bio nedostupan za izjavu ali je njegov otac, poznati biogradski HDZ-ovac izjavio kako se zaštitar samo srušio kad je išao smiriti dvojicu nemirnih, te je demantirao masovnu tučnjavu.

Međutim, Biograd bruji o tome da je bila tučnjava između skupine iz Vrane i Sv. Filipa i Jakova te da je nesretni zaštitar iz Pridrage. Zna se i tko je predvodnik tučnjave sa strane Filipjanaca, te je i on među pritvorenima.