Vijećnica Nezavisne liste Enia Meštrović Drita Dunatov postavila je pitanje povećanja cijene zakupa koje je najavljeno iz Tržnice Zadar.

S obzirom da je Gradske tržnica više prazna nego što na njoj ima prodavača od listopada do travanja, vijećnica Dunatov je pitala je li to doprinos revitalizaciji Grada, istaknuvši kako ona ne pita u svoje ime. Podsjetila je i na to kako je tržnica zapuštena, kako se ne želi realizirati prvonagrađeni rad za arhitektonsko uređenje. Da se ne bi i tu sutra izgradio hotel, provocirala je vijećnica Dunatov koja i sama prodaje na štandu.

Ali na Relji, spustio joj je gradonačelnik Branko Dukić jer je tamo, kazao, veća fluktuacija stanovništva.  

Bome ja sam vidija i da je kilo blitve skupo, kazao je Dukić koji je, međutim, pitao koliko košta. Dobio je odgovor tri eura od Drite Dunatov, a to je cijena koja je već godinama ista.

Izazvalo je to predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića, koji je pozdravio gradonačelnikovu suprugu dok sadi blitvu. 

Iako je vijećnica Dunatov ustvrdila kako mora dobiti odgovor od Gradonačelnika, jer je Tržnica Zadar gradska firma, Dukić je to izbjegao.

Pretjerano bi bilo reći kako je on to želio pretvoriti u Krležin "banket u blitvi", kada je gradonačelnik Zadra iskazao tek nisko prozivanje vijećnice - najpoznatije zadarske vrtlarice.