Jučer je objavljen natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Natura-Jadera javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije.

Tu ustanovu, nakon Mirka Đinđića koji je bio osnivač, vodi Damir Perić proteklih osam godina. On je to mjesto dobio kao član koalicijske stranke HSP AS, ali je prešao u HDZ, što se navodi u imovinskoj kartici. Perić je i predsjednik Lovačkog saveza zadarske županija i vlasnik obrta obrtom povezanim s lovstvom Per-Dix pa je od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa dobio nalog da upravljanje prenese na poslovođu.

Ustanova se nalazi uz Zavod za prostorno uređenje u ulici braće Vranjana odakle se upravlja s 13 zaštićenih područja. Od lani i uz pomoć dva broda koja su dobili dva broda.

Uvjeti za ravnateljsko mjesto su standardni a plaća koju ima Perić, dipl. ing agronomije iznosi neto 1766,25 eura.

Natječaj je raspisalo Upravno vijeće u kojem su dr.sc. Zoran Šikić (predsjednik), Željko Šoša (dopredsjednik), Vesna Paleka, Antonio Radović te Josip Brajković. Oni će dati i prijedlog za ravnatelja kojeg imenuje i razrješava Županijska skupština.